De perfecte werkplek van de toekomst: een MAN-vrachtwagen

DE TOEKOMST VANDAAG AL ERVAREN – MET MAN-VRACHTWAGENS

Van de uitvinder van de dieselmotor tot de pionier voor de transportwereld van morgen. Met visionaire ideeën en futuristische concepten zet MAN zijn traditie als aanjager betrouwbaar voort: rechtstreeks richting toekomst.

GEWOONWEG VOORUIT– MET BAANBREKENDE TECHNIEK

Het goederenverkeer evolueert razendsnel. Slinkende grondstofbronnen en daarmee gepaard gaande prijsstijgingen zijn een steeds actueler thema. Net als de strengere wettelijke eisen voor emissies en milieubescherming. MAN, pionier in baanbrekende technologie in de bedrijfsvoertuigensector, biedt alternatieve aandrijfconcepten en digitale oplossingen voor het goederenverkeer van de toekomst. Met zijn visionaire innovatiekracht bepaalt MAN nieuwe normen waarmee de basis wordt gelegd voor duurzame mobiliteit: Schoon, efficiënt en intelligent.

Van elektromobiliteit tot geautomatiseerd rijden, wij bieden u alles om uw bedrijfsactiviteit met economische efficiëntie te vereenvoudigen en om uw succes te garanderen. Altijd in overeenstemming met ons motto: Simplifying Business. Gewoonweg mobiel. Gewoonweg vooruit. Gewoonweg individueel.
Ons motto? – De beslissende M-PULSE geven Voor duurzame mobiliteit, de visie van een emissievrije toekomst en efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor de transportwereld van morgen.

Met e-mobiliteit naar minder smog

Alternatieve aandrijvingen: Elektromobiliteit

Klimaatbescherming bevorderen, de intrede van de elektromobiliteit zo eenvoudig mogelijk maken en ervoor zorgen dat de emissiegrenswaarden worden nageleefd – dit alles is mogelijk met de volledig elektrische aandrijftechnologie van MAN.

Met verbonden voertuigen voor meer veiligheid

Geautomatiseerd rijden

MAN brengt automatisering op de weg. Met platooning creëert MAN konvooien van verbonden vrachtwagens, die onderling zijn gecoördineerd, waardoor zowel het brandstofverbruik als de CO2-uitstoot worden verminderd. En met het bestuurderloze beveiligingsvoertuig zorgt MAN voor meer veiligheid voor het personeel op bouwwerven.

Met digitalisering naar een winstgevende bedrijfsactiviteit

MAN DigitalServices

Meer capaciteit, meer productiviteit, meer efficiëntie: met op maat gemaakte digitale oplossingen voor uw MAN profiteert u van digitalisering om uw bedrijf te optimaliseren.

De stadsvrachtwagen voor stedelijk distributieverkeer

De MAN CitE – DE WERELDPRIMEUR VAN MAN

Ergonomisch, veilig, schoon: Dankzij het nieuwe rijconcept van de stadsauto ‘CitE’ waait er een frisse bries door de stad. Het is pure innovatie op vier wielen, met 100% meer veiligheid en maximaal rijcomfort bij 0% uitstoot.

Naar de website

STEDELIJK DISTRIBUTIEVERKEER OPNIEUW UITGEVONDEN – MET HET HIGHLIGHT-VOERTUIG VAN MAN

De wereldprimeur CitE, het conceptvoertuig dat de logistiek van de steden ingrijpend kan veranderen. Het werd ontwikkeld in samenwerking met MAN-klanten en is dus perfect afgestemd op de praktische eisen. De CitE zorgt dus voor meer veiligheid in druk wegverkeer, optimaal rijcomfort en verbeterde ergonomie – en dat allemaal emissievrij. Dankzij het modulaire ontwerp heeft het voertuig de nodige flexibiliteit voor veelzijdige toepassingen. De CitE laat steden opnieuw ademen – en met hen een hele sector.

Het innovatieve design voor verhoogde veiligheid

Baanbrekend. In elke vorm

Ergonomie en design zijn erg belangrijk voor de CitE – dankzij het volledig nieuwe voertuig- en interieurontwerp biedt deze tal van ergonomische voordelen en slimme innovaties, zoals:

  • een concurrentieloze lage instapdrempel, grote deuropeningen en een barrièrevrije doorgang
  • maximale veiligheid dankzij de lage zitpositie, verlaagde raamoppervlakken en 360° BirdView
  • een geavanceerd opberg- en opslagconcept – altijd binnen handbereik van de bestuurder

Naar de website
Emissievrij voor de stad van de toekomst

Efficiënt. Zonder verontreinigende stoffen

Met een emissie van 0% rijdt de CitE extreem schoon en stil in het stadsdistributieverkeer, waardoor meer nachtleveringen mogelijk zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een krachtige elektromotor van 220 kW. Afhankelijk van de rijstijl kan het voertuig een afstand van maximaal 100 km afleggen.

Naar de website
Veiligheid op de weg gebracht

Veilig. Met nieuwe ideeën.

Dankzij de lage zitpositie en de grote, verlaagde ramen heeft de bestuurder altijd direct zicht op voorbijgangers en fietsers. De volledig gesloten oppervlakken zorgen voor een minimaal risico op letsel bij persoonlijk contact.

Naar de website
De eTruck met aandacht voor het milieu

DE MAN eTRUCK – LEVERT DUURZAAMHEID

MAN eTruck richt zich specifiek op de stad en gaat de milieu-uitdagingen van de toekomst aan. Dankzij de elektrische aandrijving combineert deze effectief afleveringsverkeer met stedelijke milieubescherming.

Naar de website

NU AAN DE TOEKOMST DENKEN – VOOR HET STEDELIJKE DISTRIBUTIEVERKEER

De MAN eTruck met milieuvriendelijke aandrijftechnologie is bij uitstek geschikt voor stedelijke goederenlogistiek. De ideale vrachtwagen voor distributieverkeer voor een betere kwaliteit van leven in stedelijke gebieden.

De toekomst van het afleveringsverkeer in de binnenstad

MAN eTruck

Het antwoord op het toenemende afleveringsverkeer in de binnenstad en steeds strengere milieuregels is geruisloos: de volledig elektrische MAN-vrachtwagen op basis van TGM-aandrijvingen met minimale geluidsontwikkeling en zero emission. Het voertuig beschikt over dezelfde nuttige last als de modellen met conventionele verbrandingsmotoren.

Naar de website
Verbeterde accu’s voor grote actieradius

Accu

Overtuigend aan kop: De krachtige lithium-ionaccu’s, die onder de cabine en aan de zijkant van het frame worden geïnstalleerd, ondersteunen een actieradius tot 200 km. De MAN eTruck staat op elk moment klaar als deze ‘s nachts wordt opgeladen of via de snelle Opportunity-Charging tijdens rustpauzes.

Naar de website
Met elektrische mobiliteit in de richting van een schone stad

Klaar voor onze klanten

Een visie wordt realiteit: De fluisterstille eTruck van MAN, ontworpen voor klassiek gebruik in stadslogistiek, is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor nachtlevering aan levensmiddelenwinkels.

Naar de website
Parken met gekoppelde vrachtwagens voor meer verkeersveiligheid

GEAUTOMATISEERD RIJDEN

Het goederenverkeer begint aan een geautomatiseerde en verbonden toekomst. Centrale speler in dit alles: MAN

Naar de website

VERBONDEN RIJDEN – VEILIG DE TOEKOMST IN

Automatisering is het sleutelwoord voor een efficiëntieverhoging in het goederenverkeer. MAN neemt het voortouw met platooning, bestuurderloze beveiligingsvoertuigen en innovatieve assistentiesystemen. Het gehele langeafstandsverkeer profiteert van deze koppeling en zelfaandrijving van voertuigen, waardoor zowel de veiligheid als de efficiëntie van het wegverkeer toenemen.

Autonoom rijden voor een laag brandstofverbruik

Platooning

MAN vrachtwagens, die digitaal worden verbonden tot konvooien van twee of meer voertuigen, bieden heel wat voordelen met hun korte rijafstand: verhoogde verkeersveiligheid, lagere CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik.

De technologie voor efficiënte logistiek

Technologie

MAN brengt innovatiekracht op de weg. Eén ding blijft altijd centraal staan: het vergroten van de efficiëntie over de hele logistieke keten, door integratie van toekomstgerichte technologieën.

Onderzoek naar en ontwikkeling van vrachtwagenpelotons

Projecten

Dankzij een financiering van de federale overheid kon MAN platooning reeds testen op een 145 km lang deel van de A9-snelweg in Duitsland. Op basis van deze testresultaten breidt MAN zijn positie op het gebied van autonoom en gekoppeld rijden verder uit.

Automatisch afstand houden voor minder ongevallen

Beveiligingsvoertuig

Perfecte dekking – met het bestuurderloze beveiligingsvoertuig voor bouwwerven op snelwegen. Het autonoom rijdende voertuig volgt het personeel en biedt extra veiligheid.

Digitale oplossingen voor uw zakelijk succes

MAN DIGITALSERVICES

Simplifying Business met MAN DigitalServices: Gewoon geniaal - geniaal eenvoudig. Met kant-en-klare digitale oplossingen voor uw MAN – en voor het succes van uw bedrijf.

Naar de website

SIMPLIFYING BUSINESS – MET MAN DIGITALSERVICES

Optimaliseer uw bedrijf heel eenvoudig met MAN DigitalServices. Onze digitale services, ingedeeld in basisdiensten en vele andere diensten, helpen u om uw MAN economischer, ecologischer, veiliger en comfortabeler dan ooit tevoren te gebruiken. U profiteert van meer capaciteit, meer productiviteit en meer efficiëntie. Duurzaam wagenparkbeheer begint hier – met MAN DigitalServices.

Het digitale platform voor geoptimaliseerde bedrijfsprocessen

MAN Essentials

Uw gratis start in de digitale toekomst: met MAN Essentials hebt u de belangrijkste voertuiggegevens altijd in beeld. Registreer eenvoudig uw MAN op het RIO Platform. De toegang tot onze digitale basisdienst wordt dan al automatisch geactiveerd.

Uw informatie voor een perfect wagenparkbeheer

MAN Advance

Het digitale geheugen van uw wagenpark: van statusmonitoring en trajectevaluatie tot en met individuele trendanalyses – met MAN Advance hebt u uw gehele wagenpark goed onder controle. U kunt via het dashboard de gebruiksgegevens van zowel afzonderlijke vrachtwagens als van voertuiggroepen tot een tijdsbestek van 25 maanden analyseren.

Uw services voor meer kracht

Andere services

Profiteer van vele andere services die u kunt boeken en beheren in de MAN Marketplace: MAN ServiceCare, MAN Maintenance, MAN Perform en MAN Compliant.


ALGEMEEN ADVIES VOOR TRANSPORTOPLOSSINGEN

De omschakeling naar alternatieve aandrijfvormen roept waarschijnlijk veel nieuwe vragen op die verder gaan dan het voertuig alleen. We voorzien u graag van antwoorden.

Met persoonlijk advies voor winstmaximalisatie
Persoonlijk advies

Van gebruik en infrastructuur tot service en onderhoud: MAN Transport Solutions biedt, afhankelijk van de toepassing, klantspecifiek advies om de werking van de nieuwe aandrijfsystemen en het wagenpark te garanderen. Op basis hiervan worden samen uitermate rendabele oplossingen ontwikkeld. Een van de focuspunten van onze expertise is de elektrificatie van wagenparken in het goederenverkeer. Ontdek er meer over in een persoonlijk gesprek.

Neem contact op
Services en diensten voor het hele wagenpark
Uitgebreide prestaties

MAN Transport Solutions biedt op maat gemaakte concepten, onder meer voor de volgende adviesgebieden:

  • Analyse, simulatie en optimalisatie van routes
  • Definitie van optimale voertuigconcepten
  • Ontwerp van individuele laadoplossingen
  • Energiemanagement voor de hoogste efficiëntie
  • Concepten voor depots, werkplaatsen en bestuurdersopleidingen

Interesse? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Neem contact op

DE TOEKOMST VOOR IEDEREEN – EN VOOR ALLE TAKEN

‘De beslissende M-PULSE geven’ - dit is de rode draad van MAN in communicatie over alle toekomstige onderwerpen en innovaties. Centraal hierbij staan duurzame mobiliteit, de visie van een emissieloze toekomst en het onderzoek naar en de ontwikkeling en de succesvolle integratie van efficiënte en economische transportoplossingen van de toekomst. MAN zet zijn traditie voort met MAN M-PULSE – van de uitvinder van de dieselmotor tot de pionier van de transportwereld van morgen.

Alle nieuwtjes over reisbussen en stadsbussen

MAN Bus innovaties

Ervaar nu wat de toekomst van het lokale openbare vervoer zal brengen. Innovatief, milieuvriendelijk en economisch: dit zijn de onderwerpen bij MAN Bus innovaties.

Alle nieuwtjes over Transporter en Van

MAN Van innovaties

Ontdek vandaag de nieuwste voertuigtrends van morgen. Bij MAN Van innovaties kunt u zien wat de MAN-bestelwagens toekomstbestendig maakt.